Telefon
Giriş Yap

Şifremi Unuttum

Haber Detayı

Plastik Palet, Plastik Kasa ve Diğer Plastik Ürün Çeşitlerimizi Nasıl İmal Ediyoruz
2020-03-04 17:27:06

Plastik Palet, Plastik Kasa ve Plastik Ürün İmalatı Yapıyoruz.

Plastik Palet, Plastik Kasa ve Plastik Mamüller Üretiyor, Taşıma, Saklama, Depolama, Sevkiyat sırasında oluşacak ihtiyaçlarınıza akılcı çözümler sunuyoruz. Değişik ebat, tip ve modellerde plastik palet, plastik kasa ve plastik ürünler imal ediyor ve sizlerin hizmetine sunuyoruz. 2008 yılından beri ürün ve hizmet kalitemizi arttırarak sizlere daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Plastiği şekillendiriyoruz. Bu işi yaparken gelişmiş alt yapı, ar-ge ve kalite argümanlarımıza güveniyoruz. Yerli üretim sağlayıp ekonomik değer oluşturmaya çalışıyoruz. Gerek %100 orijinal hammadde gerek ise özenle toplanmış geri dönüştürülmüş plastik hammaddelerden üretim yapıp, en üst seviyede doğaya yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu işleri yaparken hiçbir şekilde doğaya kimyasal ve zarar verici madde bırakmıyor, daha temiz, yaşanılabilir, nefes alınabilir bir dünya için gayret gösteriyoruz. 

 ÜSTÜ KAPALI PALETLER         ÜSTÜ DELİKLİ PALETLER  PLASTİK RAF PALETLERİ
UNLU MAMÜL KASALARI DELİKLİ PLASTİK KASALAR PLASTİK ÇÖP KONTEYNERLERİ

                Plastik palet, plastik kasa ve diğer plastik ürünlerimizi imal etmek için neler yapıyoruz ?

Plastik ürün imalatı için öncelikle, plastik enjeksiyon kalıplarından ve plastik enjeksiyon makinelerinden faydalanıyoruz. Oldukça geniş bir makine parkuru içerisinde, değişik tip ve ölçülerde maksimum verimli ürünler meydana getiriyoruz.

Öncelikle ar-ge çalışmamızı gerçekleştiriyor, hayalimizdeki ürünü bilgisayar ortamına taşıyoruz. Titizlikle teknik resimleri ve katı model resimleri hazırlanan ürün modelleri için birde kalıp tasarımı gerçekleştiriyoruz. Plastik modelleme ve plastik kalıp işlemlerinin tamamlanması ile birlikte üretim için gerekli olan detaylara odaklanıyoruz.

Plastik enjeksiyon makinelerimizde plastik palet, plastik kasa ve diğer plastik mamul üretimi için gerekli olan hammadde teminini sağladıktan sonra, üretime geçiyoruz. Plastik hammaddelerimizi genellikle %100 HDPE ( yüksek yoğunluklu polyethylen ) veya PP ( polyprophylen ) malzeme sınıfından temin ediyoruz. Alternatif ve daha ucuz ürün imalatı için tedarikçilerimizden kullanılamayacak durumdaki plastik malzemeleri alıp geri dönüştürüyor ve ekonomiye kazandırıyoruz. Plastik mamullerin üretimi, metallere göre nispeten daha az enerji gereksinimi, seri üretime uygunluğu, geri dönüşüm kolaylığı gibi avantajlarla öne çıkmaktadır. Kolay ve tekrar şekillendirilebilme özelliklerinin yanında, düşük elektrik ve ısıl iletkenlikleri, bazı katkı maddeleri ile fiziksel ve mekaniksel özelliklerinde de metalik malzemelere çok yakın değerlerin elde edilmesi bir diğer tercih nedeni olmuştur. Son derece karmaşık yüzey geometrisine sahip metalik parçaların yerini, plastik parçaların almaya başlaması ile birlikte, ürünlerin imalat masrafları oldukça aşağıya çekilmiştir. Ayrıca, plastiklerin ergime sıcaklıkları düşük, işlenmeleri ve üretilmeleri kolay olduğundan, endüstride yaygın olarak çeşitli metalik parçaların yerini almaya başlamıştır. Plastik malzemelerin mamul eşya üretiminde yaygın bir şekilde tercih edilmesi ve otomotiv endüstrisinde önemli ölçüde kullanılması, parça yan sanayinin büyük bir hızla büyümesine ve plastik malzemelere duyulan ilginin artmasına yol açmıştır. Günümüzde, kullanılan ev eşyalarından ileri teknoloji ürünü bilimsel ve tıbbi araçlara kadar çok değişik alanlarda hayatımızın bir parçası olarak plastikler kullanılmaktadır. Özgül ağırlıkları 0,8 2,2 gr/cm3 arasında olan plastikler, hafif olmalarının yanında yüksek mekanik mukavemete de sahip olduklarından tercih edilen malzeme sınıfı haline gelmiştir.

        Üretim sürecini gerçekleştirecek tüm unsurları bir araya getirdikten sonra üretime geçiyoruz. Peki biz bu işlemleri nasıl gerçekleştiriyoruz, birazda bu konudan bahsedelim. 

enjeksiyon makinesi ile ilgili görsel sonucu

           Plastik enjeksiyon ürün imalatı, hammaddenin ürün oluncaya kadar geçirmiş olduğu işlem süreçlerin tamamına denir ve bu sürecin ilk basamağı hammadde sülolarında bulunan hammaddenin emici dediğimiz sistemler ile enjeksiyon makinesinin doldurma deposuna alınır ve enjeksiyon süreci başlar, Malzeme rezistanslı ısıtıcılar ile ısıtılan silindir içine, elektrik motoru ile kumanda edilen bir vida vasıtası ile alınır. Vida dönerken sıkıştırma işlemi yaparak sıcaklık ve basınç altında eriyik hale gelen malzemeyi silindirin sonuna kadar ilerletir. Vidanın önüne kalıbı doldurmak için yeterince malzeme alındığında enjeksiyon işlemi başlar. Erimiş plastik, makinenin ucundaki bir meme vasıtası ile kalıbın içine gönderilir. Bu işlem esnasındaki basınç ve hız hidrolik vida ile kontrol edilir.

Parçanın istenen ölçülerde olması ve görünümünde çeşitli hatalar (çöküntü, yamulma, eğilme, vs.) olmaması için ütüleme işlemi uygulanır. Bu aşamada kalıp içine enjekte edilmiş olan plastik eriyiğin, basınç uygulanarak kalıp boşluğunu iyice doldurması sağlanır. Plastik malzeme, kalıptaki soğutucular yardımıyla katı hale gelinceye kadar işlem devam eder. Kullanılan hammaddenin özelliğine, parça ebatlarına ve malzeme miktarına bağlı olarak işlemin süresi değişkenlik gösterir. Enjekte edilen eriyik hammaddenin soğuyarak kalıbın içinde sertleşmesi süreci soğutma adımını oluşturur. Kalıbın soğutulması, kalıp içindeki soğutma kanalları vasıtasıyla yapılır. Soğutma için su veya yağ kullanılmaktadır. Daha sonra kapama ünitesi kalıbın iki tarafı ayrılacak şekilde açılır. Kalıp tipine göre maçalar veya iticiler vasıtası ile bitmiş parça kalıptan çıkarılır ve ürün oluşturulmuş olur.

Üretimi yapılan plastik palet, plastik kasa ve plastik mamüllerimiz operatör veya robotlar vasıtası ile paketleme prosedürlerimize göre istiflenip stok alanımıza alınır. Stok alanımıza alınan plastik palet ve kasalarımız son kalite kontrolü yapıldıktan sonra sizlerin hizmetine gönderilir.

Ürünlerimiz tamamen kendi imkanlarımızla üretilmektedir.

kalite güvence resimleri ile ilgili görsel sonucu yerli üretim ile ilgili görsel sonucu